Blog

Banda LED Alb Cald vs Alb Rece

Sistemul de iluminare cu banda led a devenit din ce in ce mai preferat de un numar mare de persoane deoarece aduce cu el si multe beneficii. Sunt flexibile, usor de instalat in orice incapere, sunt prietenoase cu mediul , au un consum redus de energie si o durata mare de viata.

Exista multe variante de banda led, de la cele color pana la cele albe sau care cuprind atat color cat si alb, dar aici vom vorbi doar despre banda led alba, ce reprezinta acestea, cum se controleaza si ce sa alegi.

Temperatura luminii

Lumina poate avea diferite temperaturi de culoare, acestea influientandu-ne dispozitia, concentrarea sau orice stare de spirit. Daca vreodata ai intrat intr-un spatiu si ti s-a schimbat imediat dispozitia, este posibil ca acest lucru sa se datoreze ambiantei din spatiul respectiv.

Aceasta se masoara in grade Kelvin. O banda led cu grade Kelvin scazute va produce o lumina calda, care este prietenoasa si relaxanta in timp ce o banda led cu grade Kelvin ridicate va produce o lumina alb rece care poate influenta productivitatea.

Banda LED Alb Rece

Deoarece, cum am spus mai devreme, banda led alb rece creste productivitatea, iar acest lucru poate fi folosit in interesul tau.
Asadar poti utiliza o banda led alb rece in bucatarie si in birou. De asemenea o poti utiliza si pentru dulapuri sau sifoniere pentru a gasi mai repede ceea ce cauti.

Banda LED Alb Cald

Lumina alb calda este o lumina prietenoasa si relaxanta, asadar aceasta este foarte potrivita pentru dormitor. In acelasi timp este potrivita si pentru living deoarece ofera o atmosfera intima, adecvata unei discutii sau unei mese. Designerii utilizeaza lumina calda si pentru holuri, coridoare sau camere de asteptare.

Pot utiliza ambele tipuri de lumina ?

Cu siguranta ambele tipuri de lumina se pot utiliza si pot fi de ajutor atunci cand ai nevoie de o lumina relaxanta sau de una care sa iti creasca productivitatea. Se poate alege o lumina Dual White ( atat alb cald cat si alb rece ) care se fie controlata cu ajutorul unui controler inteligent cu telecomanda sau chiar si dintr-o aplicatie mobila din care sa poti dima si schimba temperatura culorii.