Blog

Banda LED Analog vs Digital

Analog

Benzile LED analogice vă permit să utilizați o singură culoare pentru întreaga bandă LED în același timp. Puteți schimba culoarea întregii benzi de câte ori doriți, dar nu doar pentru o secțiune a benzii. În funcție de banda de frecvență selectată, există o gamă largă de controlere pe care le puteți folosi pentru a controla luminozitatea, schimbarea culorii, saturația, redarea luminii și multe altele. Acestea pot fi controlate și prin DMX.

De obicei, benzile LED analogice folosesc 12V, 24V sau 220V si vin în role de 5 metri și se diferențiază și prin numărul de LED-uri pe metru (variante cu 30, 60, 120, 240 LED-uri pe metru). Aceste benzi LED sunt adesea folosite pentru iluminatul decorativ, interior și exterior al caselor, restaurantelor, reclamelor, barurilor, studiourilor TV sau magazinelor. Aceste benzi pot fi tăiate la fiecare 3 sau 6 LED-uri în locații speciale marcate pe bandă. Sunt ușor de instalat.

Digital

Vin și sub numele de Video, Dream, Pixel sau Adresabil. Toate acestea se încadrează în aceeași categorie. Principalul avantaj față de benzile LED analogice este că puteți controla fiecare LED individual, rezultând modificări de culoare pe diferite părți ale benzii. Acest lucru vă permite să utilizați benzi digitale LED și chiar să afișați videoclipuri.

Se realizeaza datorita unui cip suplimentar direct pe dioda LED sau placa digitala. La fel ca o bandă LED analogică, această lumină vine cu un controler special pe care îl puteți folosi pentru a crea aceste modificări de culoare și pentru a controla fiecare LED în mod independent.

Principalele bare luminoase digitale sunt WS2811, WS2812, 1903, TM1809, SK6812, UCS, APA102 sau APA104. De obicei, benzile LED digitale funcționează la 5V, dar există și versiuni de 12 sau 24V. Densitățile lor cele mai comune sunt 30, 60 sau 144 de LED-uri pe metru. Și această bandă poate fi tăiată în funcție de bandă în poziții speciale marcate de 1, 3 sau 6 LED-uri

Benzile LED digitale pot fi folosite pentru a crea efecte de iluminare animate uimitoare în cluburi, studiouri TV, emisiuni TV și chiar în clădiri. Ele pot fi, de asemenea, folosite ca decor sau pentru a afișa conținut video, cum ar fi reclame. Această selecție largă vă permite să fiți mai flexibil și mai inovator în proiectele dvs. LED.