Iluminarea casei cu banda LED
Iluminarea cu bandă LED este o nouă tehnologie de iluminat fără precedent. Când tehnologia LED s-a dezvoltat pentru a putea emite suficientă lumină și calitate a luminii pentru a ilumina un spațiu general, utilizarea benzii LED într-o gamă largă de aplicații a proliferat.
În acest articol, vă vom explica exact ce este o bandă LED și cum să începeți cu ea în propria casă.
Ce este banda LED
Benzile LED sunt un set de LEDuri montate pe o placă electronică lungă și îngustă. Benzile cu LED-uri sunt flexibile și de obicei ambalate în substraturi cu benzi LED.
De obicei, benzile cu LED-uri au o lățime între 8 și 14 mm și pot avea o lungime de 1 m, 2 m, 3 m, 5 m sau mai mult, iar cele mai multe benzi pot fi tăiate la lungimea dorită. Banda cu două fețe este de obicei pre-aplicată pe spatele benzii LED pentru a îndepărta rapid hârtia de pe banda cu două fețe și a o instala pe suprafața dorită.
Lumina benzilor LED
Tipul de lumină pe care o poate emite o bandă LED este determinat de tipul de LED-uri montate pe banda LED. În prezent sunt disponibile o varietate de LED-uri albe sau colorate. LED-urile albe pot varia de la alb cald (2700k), care vă oferă un alb gălbui, alb rece (6500k), care vă oferă o lumină albastră mai vibrantă, sau alb natural, care variază în jurul valorii de 4000k și este cel mai aproape de lumina naturală.
Unele LED-uri sunt capabile să emită mai multe culori, cum ar fi benzile LED RGB, iar culorile multiple pot fi create folosind controlere și telecomenzi. Există, de asemenea, benzi LED cu alb cald și rece care permit utilizatorilor să schimbe culoarea între alb cald și rece, RGBW cu atât culori RGB și nuanțe de alb și RGBCCT atât cu RGB cât și CCT (alb cald și rece).
Putere de emitere a benzilor LED
O varietate de factori pot afecta luminozitatea unei benzi LED, care poate varia în funcție de design și calitate. O singură bandă LED poate emite cel puțin 300 de lumeni sau maxim 2000 de lumeni pe metru, aproximativ echivalent cu cantitatea de lumină emisă de un tub fluorescent de 1,2 metri de 40W.
Un lucru de reținut este că benzile cu LED-uri emit în mod obișnuit lumină la un unghi de 120 de grade, în timp ce tuburile fluorescente emit lumină în toate direcțiile, așa că, în timp ce o bandă LED poate avea aceeași valoare lumen, poate părea mai luminoasă. .
Cum o punem in functiune
La fel ca majoritatea electronicelor moderne, cum ar fi laptopurile sau tabletele, toate benzile LED folosesc curent continuu pentru a porni, așa că avem nevoie de o sursă de alimentare. Majoritatea sunt configurate să funcționeze la 12V sau 24V.
Deoarece alimentarea de la utilitate funcționează pe curent alternativ (AC), este necesară o unitate de alimentare pentru a converti semnalele de 120 V sau 240 V AC în 12 V DC sau 24 V DC. Multe surse de alimentare ne par familiare deoarece sunt aceleași surse de alimentare (cu excepția tensiunii) pe care le folosesc laptopurile. În funcție de sursa de alimentare și de banda LED, aveți nevoie de o modalitate de conectare.
De obicei conexiunea se face cu ajutorul unor conectori speciali sau prin cositorire.
Dacă intenționați să aveți mai multe segmente de bandă LED și doriți să le tăiați în lungimi mai mici, veți avea nevoie de mai mulți conectori și fire pentru a le conecta împreună.
Profile din aluminiu care ajută la instalarea benzilor LED, disipează căldura și contribuie la design
Capac profil pentru lumină difuză
Controler de bandă LED sau dimmer
Pretul acestora
Pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește, prețurile încep să fluctueze. In functie de specificatie si nivelul de calitate, pretul benzilor de led este multiplu. Cele mai ieftine benzi încep de la 20 de lei rola de 5m, dar avem și benzi LED până la 200 de lei rola de 5m.
Principalii factori determinanți ai costului benzii luminoase sunt numărul de LED-uri de pe banda luminoasă, calitatea materialelor utilizate, varietatea culorilor, gradul de protecție al benzii luminoase etc.