Blog

Sursele de alimentare

In acest articol vom prezenta sursele de alimentare si factorii de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti sursa de alimentare pentru banda led sau alte surse de iluminare

Ce face sursa de alimentare ?

Sursa de alimentare ia curentul de la reteaua de curent electric (220-230V cum ar fi priza) si il transforma in curent continuu la 5V, 12V sau 24V in cazul nostru pentru banda LED.

Alegerea sursei de alimentare

In functie de puterea benzii LED si de lungimea acesteia , avem un calcul care se face pentru a stii exact de ce sursa de alimentare avem nevoie. Calculul se realizeaza astfel : daca aveti o banda cu o lungime de 5 metri , iar banda consuma 10,4W/ M , inmultiti acei 5 metri cu 10,4W si o sa aveti un consum de 52W, adica o sursa de aproximativ 5A 60W .

In cazul in care doriti pe viitor un proiect mai mare , puteti alege si o sursa de alimentare mai mare , ca pe urma sa nu mai fiti nevoiti sa mai luati inca una. Avem surse de alimentare cu carcasa de plastic cu o putere mai mica sau cele cu carcasa de metal cu putere mai mare si in acelasi timp care au ventilatie ( Carcasele metalice vin si in varianta slim).

Lucrul la care trebuie sa fiti foarte atent atunci cand achizitionati o sursa de alimentare este acela de a verifica daca banda LED este pe 5V, 12V sau 24V , ca sa nu luati spre exemplu o sursa de 12V si dumneavoastra sa aveti o banda pe 24V.